- Kim Bach . Org - https://www.kimbach.org -

“psyk*-protokollen”

Copenhagen Skeptics in the Pub - logo [1]

Næste arrangement i “Copenhagen Skeptics in the Pub” (facebook link [1]) – “Copenhagen Skeptics in the Pub – Lone Frank: Når Naturen bliver Gud” (facebook link [2]) lyder jo spændende, men jeg har jo ry for at være religiøs…OK, Kristjan siger jeg godt må “lege” med alligevel 🙂

Ateister har det jo med at sætte lighedstegn mellem tro og Gud 😉 – det har ikke-ateister jo også…hmm godt man er en slags Buddhist

Der ER jo også mange lighedspunkter mellem sjælesørger og “psyk*-protokollen” – etymologien er i hvertfald ikke til at tage fejl af – http://en.wikipedia.org/wi​ki/Psychology#Etymology [3].

Tror vi har fundet et diskussionsemne til arrangementet, selv om det nok er for oplagt, og betændt. Altså “psyk*-protokollen” er jo nok det felt hvor den moderne videnskab har den største formidlings-udfordring efter “sjælen” har holdt “flyttedag” væk fra hjertet, i de flestes vestlige menneskers bevidsthed.

Min egen erfaring er at psykofarmaka da virker, og det mest potente jeg har været bruger af, Li+, virker skam, ingen ved dog tilsyneladende hvorfor.

Kan leve med at vi finder Gud, og at jeg, modsat ham her:

stadig er her.

Antager i øvrigt at det er videnskabens synspunkt at det vores kultur hidtil har kaldt “sjælen” kan forklares med “kemi” eller i hvertfald “videnskab” – igen sikkert et for oplagt og betændt emne.

Nå, mange af de “religiøse” er i mellemtiden flyttet andre steder hen, såsom CERN, der kan de jo finde fælles fodslag: “OH DEEP THOUGHT WHAT IS THE ANSWER…” – det kunne jeg godt tænke mig at høre Lone Franks tanker om.