- Kim Bach . Org - https://www.kimbach.org -

Voldtægter og de manglende domme og anmeldelser – vi har et problem

Efter ALT for damerne bragte artiklen “Porno er vor tids seksualundervisning. Og det sucker for at sige det præcis, som det er [1]“, hvor følgende påstand stod at læse:

Men vores samfund har måske også et lillebitte ansvar for, at en voldtægt med 98% sandsynlighed aldrig fører til dom.

Tænkte jeg “kan det nu passe”, og det er, desværre, ikke helt forkert, min hovedregning får det til 96% udfra diverse undersøgelser som er samlet på det glimrende “Faktalink [2]

Det anslås at der er reelt er ca. 2.000 voldtægter om året, heraf anmeldes ca. 420, og da kun 19% fører til dom får vi tallet at ca. 4% af voldtægterne fører til dom, det fremgår dog også at ca. halvdelen af sagerne aldrig når domstolene, men det er da interessant at politiet faktisk rejser sigtelse i 88% af sagerne (411/467 i 2014).

Så hvis politiet, på papiret, gør det godt, hvorfor er det så der er så få anmeldelser og domme?

Jeg har ikke taget mig tid til at gå i detaljer om hvorfor så få bliver dømt, det er indlysende at det er ydmygende, og at situationen måske ikke står lysende klart for offer efter den traumatiske oplevelse.

Information har i øvrigt en fremragende artikelserie der belyser problemet bla. ud fra nogle personlige historier, her finder du Informations tema om voldtægt.

Eksterne henvisninger