Categories
'i dag' (Danish) Blogs Politik

Stemme”spild”

Sådan er der nogle der bruger partistøtte, noget der jo er debat om pt. fordi “stemmespild” ikke er “spild”, sådan rent økonomisk.

Et parti der ikke kommer over spærregrænsen, modtager nemlig alligevel partistøtte, der udbetales pr. stemme. Da Jacob Haugaard blev valgt var partistøtten 5kr pr. stemme, i dag er den 33kr pr. stemme.

Først og fremmest: Det er fint at man giver partistøtte til partier der ikke bliver valgt ind, de skal naturligvis have mulighed for at stille op igen, det kræver penge.

Men jeg mener nok støtten skal aftrappes for de partier der kom i Folketinget, de har som regel penge nok, men en sats pr. stemme i partistøtte er naturligvis lettest at administrere, og millimeter-(u)retfærdig.

Reglerne for hvordan man bruger partistøttepengene er disse:

Partistøtte skal anvendes til politisk arbejde. “Politisk arbejde” omfatter enhver aktivitet, der tager sigte på at fremme valg her i landet af en eller flere kandidater eller fremme et bestemt resultat af folkeafstemning her i landet ved at udbrede kendskabet til bestemte politiske synspunkter, at etablere og drive organisationer, at samarbejde med andre organisationer og på anden måde.

Den politiske aktivitet behøver ikke nødvendigvis blive udført af partiet selv.

Regional og kommunal partistøtte skal anvendes til politisk arbejde inden for den respektive region henholdsvis kommune. Der er ikke krav om, at aktiviteterne retter sig mod valg til et bestemt organ. Tilskuddet kan således også anvendes til politisk arbejde i regionen eller i kommunen, der retter sig mod folketingsvalg, Europa-Parlamentsvalg eller en folkeafstemning.

Referencer
Spørgsmål og svar om partistøtte. Økonomi- og Indenrigsministeriet. Hentet 10. juni 2019

Eksterne henvisninger
Samme indlæg på min Facebook, med kommentarspor. Facebook. 9. juni 2019

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *