Categories
'i dag' (Danish) Blogs Bookmarks Udfordring

“Kanonføde”

4.04 Overenskomst Not Found

Information bragte 25. marts 2018 en meget fin artikel af Erik Herss “Offentligt ansatte bliver brugt som kanonføde i en konflikt med tre usolidariske og ligegyldige krav”, om den måske kommende storkonflikt i den offentlige sektor, en konflikt jeg er varslet om kommer til at omfatte mig.

Jeg er sådan set enig i artiklens analysen, og dette er faktisk hvad det handler om for mig.

“Jeg har fuld forståelse for, at mange er utilfredse med både arbejdsvilkår, et stresset arbejdstempo, dårligt psykisk arbejdsmiljø, lønninger, der ikke er for høje – slet ikke for de lavestlønnede ­- utidig kontrol af arbejde, opskruet arbejdstempo, indskrænkninger i friheden (for eksempel rygeforbud mv.), ’tag selv bord’ for de højestlønnede ved lønforhandlinger, bonusordninger til chefer, der ikke er det værd, manglende ligeløn, og jeg kunne blive ved. Men det er jo netop ikke disse forhold, der er en del af konflikten.”

Derudover er det faktuelt forkert at der ikke forhandles om de ting, men der bliver ikke plads til ufaglærte som mig, for øverst i afsnittet “Højere basisløn og andre krav” står der dette:

Blandt de øvrige krav til forbedring af organisationsaftalerne gælder nogle for alle medlemsgrupper – det vil sige både kontorfunktionærer, laboranter og it-folk. Det drejer sig om blandt andet:

Stramning af overenskomstens bestemmelser om fortrinsvis at ansætte uddannet personale. Nu står der i aftalen, at der fortrinsvis bør ansættes uddannede. Kravet er, at der kommer til at stå skal.

Jeg skal vist lige tale med tillidsrepræsentanten om at være en usolidarisk løntrykker.

Til sidst:

Og så vil jeg opfordre medlemmerne til at kræve, at de bliver spurgt, om de vil i konflikt, inden den iværksættes.

Ja, det kunne da være rart, men så kan man jo også melde sig ud og tage en for holdet, ved at blive lockoutet (ja, ja ved godt at det ikke er et valg man reelt har). En fagforening er ikke basisdemokratisk og mon ikke repræsentanterne er repræsentative?

Eksterne henvisninger

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *