Categories
'i dag' (Danish) Blogs Bookmarks Technology

Computerworld – It-fagforening giver gratis Wi-Fi i København

Computerworld – It-fagforening giver gratis Wi-Fi i København

Forforeningen PROSA har tænkt sig at tilbyde gratis Wi-Fi (trådløs Internet adgang) i København, i første omgang i området ved H.C. Ørstedsparken, som er placeret tæt på PROSAs hovedkontor.

Universel Wi-Fi eller net-adgang er en fremragende idé, og jeg mener at en moderne by bør tilbyde net adgang på linie med vand, renovation og kloakering.

Men jeg vil stille et stort spørgsmåltegn ved det smarte i at det er en fagforening der udbyder den slags service, i hvertfald i større stil.

Jeg antager at PROSA gør dette for at sætte den slags services på dagsordenen, ikke fordi de har tænkt sig at blive Internet service udbyder, og det forehavende ønsker jeg dem al mulig held og lykke med.

Der er lang vej til mere visionære initiativer, som f.eks. Wireless Philadelphia i den amerikanske by Philadelphia. Her er en væsentlig del af visionen også at skaffe billig Internet adgang til fattige bydele. Jeg syntes ikke der er ret meget vision over denne udtalelse fra PROSAs formand Peter Ussing, selv om jeg da godt kan se fornuften:

Der er masser af fornuft i, at alle vores turister og os, som er på farten, kan få adgang til nettet let og billigt. Det har alle brug for…

Tanken er at det skal koste et symbolsk beløb at tilmelde sig tjenesten, 5.kr., efter signende mest for at undgå misbrug, men man kan jo have PROSA mistænkt for at det er en måde at få fat i potientielle “kunder” på.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *