Categories
'i dag' (Danish) Blogs Bookmarks

BlogTjek 07 – Undersøgelse af danske bloglæsningsvaner – Så er resultaterne kommet

BlogtjekBlogTjek 07 – Undersøgelse af danske bloglæsnings vaner – Velkommen
Resultaterne af undersøgelsen af danske bloglæsningsvaner er nu blevet offentliggjort.

Det har været utroligt dejligt at det danske blog-miljø har været i stand til at gennemføre denne undersøgelse, og som tidligere skrevet så var Blogforum 2 i 2006 nok det mest inspirerende arrangement jeg nogensinde har deltaget i.

I forbindelse med offentliggørelsen af undersøgelsens resultater, er der blevet udsendt en pressemeddelelse:

Pressemeddelelse: Fra de danske bloggere til den danske presse, 3. april 2007

Undersøgelse af bloglæsere i Danmark

Den typiske bloglæser i Danmark er 34 år gammel, kvinde og bosiddende i København. Hun læser 2-5 forskellige blogs og foretrækker at de handler om noget personligt. Til dagligt beskæftiger hun sig med IT og/eller kommunikation og hun har en længevarende uddannelse. Det er nogle af konklusionerne i blog-læser-undersøgelsen Blogtjek, der blev gennemført som frivilligt projekt i marts måned 2007. Ikke mindre end 440 blogs deltog i undersøgelsen og over 3.500 bloglæsere tog sig tid til at besvare undersøgelsens syv
spørgsmål.

BlogTjek undersøgelsen er udviklet af en gruppe bloggere, der gerne ville vide mere om, hvem i Danmark der egentlig læser blogs. Undersøgelsen er ikke videnskabelig, men giver et fingerpeg om, hvem det er, der har taget blogs til sig.

63 % af bloglæserne i undersøgelsen er kvinder og 37 % er mænd. Mændene læser flere faglige og politiske blogs end kvinderne. Og flere af de mandlige bloglæsere har selv blogs. Halvdelen af de mænd der læser blogs, blogger også selv, mens 40 % af de kvinder, der læser blogs, også selv har en blog.

Ca. 440 blogs blev tilmeldt undersøgelsen undervejs (det var åbent og gratis for bloggere at deltage) og de fik i gennemsnit 14 besvarelser hver. Den mest læste blog fik mere end 700 besvarelser, mens der også var blogs med i undersøgelsen som kun modtog ganske få svar.

Flere af bloglæserne svarede på spørgeskemaet på flere blogs og i alt fik undersøgelsens spørgeskema 6.339 besvarelser.

For yderligere information om undersøgelsen og data fra undersøgelsen kontakt venligst Trine-Maria Kristensen på www.hovedetpaabloggen.dk / 2729 1704 / trinemaria@socialsquare.dk eller René Clausen Nielsen på www.shevy.dk / 3126 8084 / rcn@shevy.dk.

Læs mere om undersøgelsen og se flere data, samt en undersøgelsesrapport med grafer osv. på hjemmesiden: http://blogtjek.blogforum.dk

M.v.h.
BlogTjek07-gruppen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *