Categories
Historier/Stories

Tale til Sigrid

Nedenfor er den tale jeg holdt til Sigrids barnedåb den 20-Juni-2004 gengivet. Sigrid er min kusine Solveigs og hendes kæreste Sørens datter.

Taastrup 20-Jun-2004

Kære Sigrid

Egentlig ville jeg holde en anden tale.

Den forkastede tale tog udgangspunkt i at jeg syntes at din mor lignede en DC-8 da hun var nyfødt. DC-8 historien er hermed sendt på pension, men det beviser da i det mindste at jeg var en ”præmie nørd”.

Sigrid, det er din dag og jeg vil undlade at sammenligne dig med noget som helst, det selv om jeg stadig er en ”præmie nørd”.

Min tale til dig tager udgangspunkt i min dåbsgave, Tøjkatten Sweetie. Tøjkatten Sweetie kom til verdenen i går den 19-Jun-2004 på ”The Bear Factory” i Fields, Ørestaden. Sweetie er opkaldt efter en af de sejeste kvinder jeg har kendt, nemlig den ene af mine hunkatte. Sweetie forsvandt desværre for næsten 4 år siden, og jeg ved ikke hvad der er sket med hende, selv om hun havde en øretattovering. Hvis du en dag finder en herreløs kat så kontrollér om den har en øretattovering så ejeren kan blive kontaktet – forhåbentlig samarbejder Kattens Værn og Inges Kattehjem til den tid.

Sweetie har fået 2 dragter med fra fødselen.

Det ene kostume – dåbskjolen kan man vel sige, det er nemlig også Sweeties dåbsdag i dag – er et troldkvinde kostume. Det er en hyldest til fantasien, det kreative og det mystiske. Hvis vi skal videre som magikere får vi brug for troldkvinder. Magi er simpelthen for vigtigt til at blive overladt til mænd,

Det andet kostume er en astronaut dragt. Det er en hyldest til det nysgerrige, udforskende og videnskaben, hvis vi skal videre som menneskehed skal vi væk fra Terra, den 3’die klippe fra Solen. Udforskningen af rummet er simpelthen for vigtigt til at blive overladt til mænd.

Så mit ønske for dig Sigrid er at du vil gribe de muligheder tilværelsen giver og at du vil være med til at bryde Janteloven – vær alt det du kan være! Men tag også min gave som et vink med en tryllestav, eller en robotarm, på at jeg helst ser at du satser på troldkvinde eller astronaut karrieren; men allerhelst ser jeg at du kombinerer dem, for både magi og udforskningen af rummet er for vigtige til at blive overladt til mænd.

I Robin Williams, Harry Potters og Buzz Lightyears navn ”Carpe Diem!”, ”Fillipendo!” og ”Mod det uendelige univers!” – hmm de er jo alle ”mænd”. Sigrid pigen, du har en mission!!!

Kærlig hilsen

Kim

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *