Categories
Blogs Lektiehjælpen (Danish)

Ungemesse 2005

Torsdag og Fredag deltog jeg som udstiller på Ungemesse 2005 i Nørrebrohallen.

Jeg repræsenterede Netværksgruppen i Mjølnerparken på en fællesstand for ServiceButikken, Sundhedsplejen, Ungerådgivningen, Ungdomsklubben First Floor og Netværksgruppen i Mjølnerparken.

På Ungemessen var der en lang række udstillere der har tilbud til de unge på Nørrebro, f.eks. var Kvindeklubben AIDA fra Mjølnerparken, Produktionsskolen, Ungdomsskolen, Politiet og “Plads til alle” repræsenteret. Messen blev skudt igang af selveste Integrationsministeren Rikke Hvilshøj, hun er bestemt ikke den store taler eller entertainer.

Vores stand var desværre ikke den mest interessante, jeg havde improviseret ved at tage en masse billeder fra Lektiehjælpen med, og klistre dem op på væggene. Herudover var det mest interessante at sundhedsplejerskerne havde taget en masse frugt og grønt med, samt et par vægte så man kunne se hvor meget “6 om dagen” rent faktisk vejer. Sundhedsplejerskerne havde også en “usund spise” test, hvor man kunne måle hvor usundt man havde spist i den sidste uge. Pinligt nok, så “faldt” jeg igennem.

Tilbage til standen, her syntes jeg det var skuffende at det ikke var bedre forberedt. Det kan ikke være rigtigt at det var noget jeg skulle stå for. Med bare en lille smule forberedelse kunne vi have lavet en gennemført stand. Hvad skal der til for at tiltrække publikum? Tjah “koster gratis” det er noget børnene forstår, og så at arrangere nogle små konkurrencer, som “Alis Fiskedam” på Kvindeklubbens stand, hvor man kunne fiske slikposer fra en balje. Ali fortalte mig at der blev fisket 500 poser.

Ellers syntes jeg det mest imponerende på Ungemessen var de unge der optrådte på scenen. Specielt er “Danserne fra Nord Vest” sindsygt dygtige. De gav f.eks. nogle nye versioner af gamle klassikere som “Flashdance” og “Greased Lightning”, hvor de blandede traditionel showdance med breakdance – det var virkelig sejt og faktisk lidt nyskabende.

Den nystartede Kickboksnings klub fra Mjølnerparken gav også en god opvisning. Det er et virkelig godt initiativ at have den slags aktiviterer for de unge i Mjølnerparken. Det ser dog ud til at det primært er drenge der deltager. Jeg syntes det kunne være spændende hvis der også var nogle piger med, men vi er nok oppe mod en af de store kulturforskelle.

For Lektiehjælpen var den største succes nok at mange af “vores børn” kom forbi, og at mange af dem – de “sædvanlige” – ville have de billeder jeg havde hængt op, med hjem – det fik de naturligvis lov til at få. Jeg fik også taget mange nye billeder. Det er altså helt utroligt hvor glade børnene er for at der bliver taget billeder. Ved afslutnings koncerten om fredagen gav jeg børnene lov til at låne mit kamera, det var som sædvanlig en stor succes. Det kunne være sjovt at lave nogle foto projekter med dem.

Børnene ville selvfølgelig gerne have kopier af de nye billeder jeg tog. Jeg sagde til dem at de skulle komme om tirsdagen i Lektiehjælpen for at få dem – lidt af et “bagholds” angreb 😉

Konklussion:
Det kan da undre en del at det var en frivillig, dvs. undertegnede, der trak det store læs på standen, jeg var der begge dage fra start til slut, og det på trods af at jeg er helt ulønnet, i modsætning til de andre udstillere. Men det var altså en vidunderlig måde at vise flaget på, og til at få lavet lidt networking. Jeg er MEGET imponeret af sundhedsplejerskerne, specielt hende fra Rådmandsgade Skole, der har et MEGET nært forhold til børnene – f.eks. er hun helt suveræn til at huske deres navne.

Ellers lød det til at ServiceButikken var utilfreds med udbyttet af at have en stand på messen. Det kostede dem trods alt nogle penge, og det virkede ikke som om der var så mange besøgende som man kunne have forventet.

Rent personligt fik jeg nu meget ud af at deltage, og jeg høstede megen ros for mine billeder. Men det er nok et begrænset udbytte vi får af at have deltaget.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *