Categories
'i dag' (Danish) Blogs Bookmarks Technology

Computerworld – Computer-Nobel til dansk it-ikon

Computerworld – Computer-Nobel til dansk it-ikon

Det Danske ComputerWorld skriver at professor emeritus Peter Naur tildeles prisen “Turing Award”, der uddeles af Association for Computing Machinery (ACM). Det må siges at være fortjent. Professor Naur har ydet en stor indsats for at udvikle datalogien som en videnskabelig disciplin. I det praktiske har jeg ofte anvendt metoder som professor Naur har været med til at udvikle, specielt Backus-Naur (BNF og EBNF) notationen.

Nedenfor er et citat fra computerworld.dks artikel:

Det danske it-ikon Peter Naur, der i 1966 opfandt ordet “datalogi” som en dansk version af “computer science”, er ifølge Københavns Universitet blevet tildelt den internationalt anerkendte hæderpris Turing Award.

Eksterne henvisninger:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *