Categories
'i dag' (Danish) Blogs Bookmarks Open Source Technology

Computerworld – Ingen udgifter ved åbne standarder hos Sander

Computerworld – Ingen udgifter ved åbne standarder hos Sander

Som skrevet tidligere, så har der været megen snakken frem og tilbage omkring “hvad det vil koste”, at vedtage de Radikales beslutningsforslag om at regeringen indfører åbne standarder.

Nu fastslår Helge Sander at der ikke vil være særlige omkostninger ved at indføre åbne standarder i f.eks. Videnskabsministeriet.

Tidligere har han ellers sagt at det ikke var muligt at fastslå de økonomiske konsekvenser.

Det får Dansk Folkepartis IT-ordfører, Jørn Dohrmann, til at kræve at Sander presses.

– Det vil være en syltekrukke helt at udskyde en beslutning om at indføre åbne standarder i det offentlige. Ministeren siger, at han støtter indførelsen af åbne standarder, og der er basis for at forsøge at presse ham mere i den retning, siger Jørn Dohrmann.

Det er relativt sjælden at jeg er enig med Dansk Folkeparti, men jeg syntes det lyder fornuftigt at gå igang hvor det er muligt. Baby steps.

I går kom det ligeledes frem (også ifølge Computerworld) at presset på Sander også har resulteret i, at Videnskabsministeriet fremover, dog først fra 1-september, vil gøre dokumenter til download tilgængelige i Open Document Format. Open Document Format, er en ratificeret ISO standard, og benyttes bla. af open source kontorpakken OpenOffice.org.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *