Categories
'i dag' (Danish) Blogs Bookmarks

Blogforum2: Tak for et vidunderligt Blogforum 2006 i København

Blogforum 2006

Søndag den 8-oktober-2006 var der indkaldt til det andet danske blogforum, der var faktisk gået tre år siden det første.

Beslutninger….Dansk eller Engelsk…Det bliver på Dansk – tak til “toften” og “emme” for inspirationen til at tage den beslutning.

Som jeg skrev i min “tilmeldingspost” (jeg rebooter baby):

So just because you’re a blogger do you have anything in common with “these” people? Probably a lot and probably not a lot, but likely something, and maybe a lot…And who cares anyway, let’s just have some fun. And Kulturhus Islands Brygge sounds A-OK with me…

Så blev jeg klogere på noget af dette? “Vi” (“these people”) har helt bestemt meget til fælles.

Det der først og fremmest forener “os”, tror jeg, er at “vi” elsker at skrive, men “vi” er også alle meget optagede af demokrati, det frie initiativ, samarbejde, kollektivet, tolerance, internationalisering, kultur, og at drikke en øl eller to, men ikke mindst at “gøre en forskel”.

Formatet for Blogforum var dejligt friskt, korte præsentationer/oplæg efterfulgt af diskussionsfora, det der også kaldes “Open Space”…Hmm savner dansk ord for det her – åbne samtaler?

Jeg deltog i 3 åbne samtaler:
1. En diskussion om hvordan man bevarer sin personlige og professionelle integritet når man blogger, skal man f.eks. øve selvcensur? Samtalen blev initieret af journalist Dorte Toft (Bizzen, Toften), og vi kom ret vidt omkring, der blev luftet en pæn skepsis til journalist standen, og der var lidt hug til selvcensuren “det kan da være ligegyldigt om man skader sin karriere”.

2. Samtale som jeg faktisk har glemt hvad emnet var, men den drejede sig i høj grad om de etablerede medie huses indtog på markedet, som en anden slags feudal herrer som “samtalestilleren” Thomas Madsen-Mygdal fremhævede.

Jeg fik ikke svar på mit spørgsmål om hvilke motiver de etablerede medier har bag deres indtog – jeg mener det er:

1. Halvhjertet
2. Fordi det er oppe i tiden
3. De andre gør det
4. Hmm…Kontekst sensitive bannerreklamer…Folk skriver jo om alt muligt (og umuligt)…Mums!

Men det er da interessant at Kim Elmose, tidligere ingeniøren, er blevet hentet til politiken.dk og har en så interessant titel som “blogredaktør”.

En interessant diskussion drejede sig om muligheden for etablering af et uafhængigt “Bloghus” som alternativ til “feudal-herrrerne”i Bladhusene (LOL tak: Mygdal) – God idé: “SÆT I GANG”!

3. En idégenerings diskussion, følg den her.

Et spørgsmål der blev stillet tidligt, var om blogging er en teknologi eller en “genre”.

Min konklusion efter at have deltaget i Blogforum2, er at blogging kan opfattes som en slags journalistisk/litterær “genre/subkultur”. Her taler jeg “seriøs” blogging. Bevares jeg syntes det er FANTASTISK at flere og flere har mulighed for at skrive, og jeg syntes bestemt at det er en fordel at der “støjes”, også selv om det f.eks. er med til gøre overskrift.dk stort set “ubrugelig”, da f.eks. TV2 blogs medtages her.

Men med “seriøs” blogging tænker jeg noget der ligner seriøs “journalisme”, og det er den subkultur de fremmødte i går repræsenterede på fornemmeste vis. Jeg håber så at jeg selv kvalificerer i den kategori, jeg følte mig bestemt godt “hjemme”.

Bortset fra det…Jeg kan godt tåle “mere støj”! “Vi” skal nok finde ud af at sortere og finde guldkornene, evt. med hjælp fra redaktører/teknologi. Det er GLÆDELIGT at flere og flere skriver, det kan de næsten kun blive bedre til det af, og lur mig om ikke der gemmer sig mindst en “Mozart” i blandt dem der nu gives en stemme.

Dagen sluttede vi af med at lave en kollektiv bølge og nød en øl eller to!

Og hurra for alle de seje bloggrrls! Feminisme er måske lavstatus men who cares! Go grrls!

Og til sidst…Hvorfor blogger jeg? Hmm for fristende at skrive “I blog therefore I am”. Det er mest for mig selv, men jeg ville da gerne have højere Technorati ratings, Alexandre Kjerulf er i top 2.500! For et år siden skulle man ned på side 27 på Google når man googlede mig, nu er det “noget” nemmere at finde mig ;-). Men helt ærligt, som det også blev bemærket, jeg skriver mest for mig selv, det at blive “kendt” betyder ikke alverdenen for mig, selv om det da ikke “skader” vil jeg nok ikke følge Alexander Kjerlufs “sådan bliver man en medieluder” (sry fra “0 til 100.000 læsere på 3 måneder“) hacks – oh well jeg er jo allerede medieluder, selv om mine Technorati ratings ikke er helt så imponerende, så er jeg rent faktisk nummer 387.695 i øjeblikket, og det er ud af mere end 56 millioner.

Men jeg vil fremover være mere aktiv i det blog community som syntes at blomstre.

Hey…Skal lige huske nogle trackbacks…Det var rent faktisk noget af det eneste nørderi der var oppe i går. Dette underbygger også min teori om at blogging er en journalistisk/litterær “genre/subkultur” mere end en teknologi.

ps. Shawarmaen fra “snasken” lige overfor “Kulturhuset” var elendig, men jeg syntes der var for meget stress på i caféen – så kan jeg lære det, tog revance med Jacobsen Brown Ale, der er en rigtig god øl, senere på aftenen.

One reply on “Blogforum2: Tak for et vidunderligt Blogforum 2006 i København”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *