Categories
'i dag' (Danish) Blogs Technology

Morgenseminar om fremtidens teknologier: Fuld plade på ‘Buzzword bingo’

Onsdag den 4-oktober-2006 havde Computerworld Danmark indkaldt til et morgen seminar om fremtidens teknologier, specielt med fokus på de top 10 teknologier Danmark skal leve af, i hvertfald i følge Innovation Lab.

Jeg syntes Innovation Labs liste ser noget tvivlsom ud, det største problem jeg har med den er primært at de fleste teknologier er velkendte, jeg savner nicher der vil være velegenede for Danske firmaer at overtage. Listen syntes jeg nu mest er udtryk for at der bliver spillet “buzzword/floskel bingo”, og det må siges at der var fuld plade til mødet i morges.

Bevares det var da interessant at høre om RFID, Second Life, Massively Multiplayer Role Playing Games, Connected Things og Augmented Reality, men jeg tror nu at mange sad med en “kejserens nye klæder” fornemmelse bagefter.

Jeg syntes faktisk at det mest interessante ved dagens møde var, at den Google Maps applikation Peter Brodersen har lavet, og offentliggjort på findvej.dk, blev fremhævet som et eksempel på fremragende anvendelser af Web 2.0 teknologier. Det Peter Brodersen har gjort, er noget rigtig mange andre ville have været i stand til at gøre, nemlig at kombinere offentlige data fra Kort og Matrikelstyrelsen med Google Maps, for at lave en letvægts tjeneste der kan vise Danske adresser på et kort, der er dejligt frit for reklamer.

Min første reaktion da jeg så Peter Brodersens applikation tidligere på året var: “pokkers det var præcis det jeg ville have lavet”. Rent faktisk havde jeg en prototype klar baseret på OIOs Address Web Service. Så lektionen er, at det Peter Brodersen har gjort, er at han rent faktisk har bygget en praktisk applikation i stedet for at snakke om det, og det er da helt klart det Danmark (fortsat) skal leve af, altså “pratical visionaries”, som jo også var mottoet for Reboot 8. Jeg skrev også til ham på et tidligt tidspunkt for at ønske ham tillykke med ideen. Men det kunne altså lige så godt have været mig der havde lavet den applikation! Så kan jeg lære det!

Vi anvender faktisk Peter Brodersens findvej.dk i praksis til at finde koordinaterne for Danske adresser i vores forening Netværksgruppen i Mjølnerparken, hvor vi bruger Google Maps i stor stil på vores Wiki, f.eks. her. Jeg har dog bemærket at koodinaterne fra findvej.dk ikke er helt præcise, hvorimod de data man får fra OIOs Addess Web Service er det.

Om man kan bygge en forretningsmodel på findvej.dk er nok højst tvivlsomt, her er der for mange store spillere, også til community delen, hvor det må forventes at Google og andre tager over, men interessant er det.

Den anden lektion jeg tog med hjem var for mig lidt uhyggelig, nemlig at jeg selv spiller ret så meget “buzzword bingo”, det er først noget man gør sig klart når man ser det på slides fra firmaer som Innovation Lab.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *