Categories
'i dag' (Danish) Blogs Bookmarks Education/Undervisning Historier/Stories Livet Undervisning

All rights for all – #empatistorm

Danske medier skriver om en sag fra Sverige hvor bloggeren Paula Dahlberg, der skriver om “hverdagsracisme” under mottoet “All rights for all”, har undret sig over at det ikke var muligt at købe plastre på apoteket i andre farver end beige.

Efter en radioudsendelse i svensk radio Beigt på apotekshyllorna har det fået de svenske apoteker til at kigge på mulighederne for at sælge plastre i andre farver.

Jeg synes det er vigtigt at tage den slags diskussioner, at der findes systemisk diskrimination i lande som Sverige og Danmark er der jo ingen tvivl om, og Apoteket foretager vel kun den slags ændringer hvis der også er en forretning i det.

Bortset fra det er artiklerne i danske medier jo ren klikmadding, og fluks blander f.eks. Jyllands Posten det sammen med myten om “forbuds-Sverige” under overskriften:

“Beige plaster anklages for racisme i Sverige”

Dette har naturligvis resulteret i mange kommentarer på Paulas blog, Facebook og Twitter, desværre en del formørkede (sjovt nok at det hedder det) fra nogle af mine landsmænd, og tak for begrebet “skräpmedia”, svensk er bare et bedre sprog, de har også “klottersaneras“!

Der findes måske vigtigere diskussioner end farven på plastre, men bare fordi denne ikke betyder noget for mig eller dig, kan vi godt tage hensyn til andres følelser og prøve på at forstå dem, det hedder vist empati.

Så prøv at sætte jer lidt ind i hvordan det er at leve i en anden kultur, føle sig som en del af den og alligevel ikke være accepteret.

Der er jo nok dømt “shit storm”, men den vil jeg møde med en “empatistorm”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *