Categories
Historier/Stories

Anmeldelse af eksklusiv koncert med Saybia på Trekroner 9. september 2004

10.09.04. Kim Bach vandt i går på intranettet to billetter til koncerten med Saybia på Trekroner. Læs om hans oplevelse.

10. september 2004.

Fra Kim Bach, vinder

Sådan en helt almindelig torsdag kan godt gå hen og blive mere interessant. Her gik man rundt og troede, at man havde haft sine “15 minutes of fame”, men et hurtigt kig på intranettet, et opslag på orange.dk, afsendelse af en mail og – vupti – 3 timer senere står man i Nyhavn og er på vej til koncert på Trekroner sammen med 300 andre, indtil flere TV-hold og et helikopter crew der vist nok sidst havde fløjet i Vietnam. Denne gang var det dog ikke til tonerne af V

alkyrien, men til Fynsk melankolsk rockmusik med voldsomt MTV potentiale, leveret af Saybia.

De 5 semi-fynske drenge kom, så og sejrede i den fantastiske arena, som Trekroner og Moder Natur leverede. Saybias stil ligger måske lige lovlig tæt op af forbilleder som U2 og Radiohead. Men jeg syntes at Saybia, på trods af at de synger på engelsk, formår at skabe en speciel dansk afart af den melankolske rockmusik, der normalt forbindes med skotske, irske og nordengelske bands – selvom jeg personligt syntes, at Kashmir gør det en tand bedre end Saybia – så bliver det spændende at følge drengene i fremtiden. Det faktum, at Saybia tager sig forholdsvis god tid, før de udgiver nyt materiale, tyder på, at de sørger for at få hjertet med, når de skriver, hvilket jeg bestemt også synes, blev demonstreret i går, og det på trods af medie-opbudet.

“Desværre” for TV-holdene får de svært ved at redigere Orange ud af billedet, da undertegnede og de øvrige deltagere fra Orange sørgede for at den moderigtige Orange key-chain fik maksimal eksponering – “coming to a screen near you soon” – er verden mon klar?

klagepunkter?
Der var vist nok nogle, der syntes, det var en lidt kold oplevelse. Selv om det den 9-Sep-2004 var den smukkeste sensommer aften. man kan tænke sig, så ER Trekroner udendørs og ligger midt i Københavns Havn, IKKE i Roskilde – det kunne I måske godt have sagt. Forhåbentlig kommer der ingen sygemeldinger på den konto.

Kun én øl pr. næse og INGEN sandwichs – oh well det er vel heller ikke ret nemt at bespise 300 personer på Trekroner, selv om der er historisk præcedens for, at det lykkedes én enkelt person at bespise flere tusinde, og dét i en ørken.

Hvorfor kan folk dog ikke rydde op efter sig, det flød med plastikbægre

2 replies on “Anmeldelse af eksklusiv koncert med Saybia på Trekroner 9. september 2004”

hej du skulle vel aldrig ligge inde med en optagelse af koncerten? eller navnet på hvor det eller de tv-hold, der var til stede er fra?

Nej desværre ikke til begge dele, men det var min forståelse at det skulle bruges til en musikvideo.

Efter lidt søgning på YouTube fandt jeg dette: YouTube: Saybia The Miracle in July, og det er optaget til koncerten, det er første gang jeg ser optagelserne, og jeg kan også spotte mig selv på dem :-). YouTube videoen er tappet fra DR1, så noget kunne tyde på at det var DR der optog koncerten.

Jeg tog selv ca. 100 billeder, men det er alle still-billeder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *