Categories
'i dag' (Danish) Blogs

Betragtninger efter tur til Egypten Oktober 2004

Og nu til noget helt andet. Jeg vil lige gøre opmærksom på at jeg tog mere end 300 billeder fra vores tur til Egypten i oktober 2004. De har tidligere været på nettet, men jeg er på udkig efter en ny hosting løsning til mine media filer.

Det var en fantastisk tur, selv om jeg følte mig lidt utilpas ved at være så rig. En månedsløn for en lærer er ca. EGP 200-250, svarende til ca. DKK 200-250.

Egyptiske/Arabiske forretningsmetoder har jeg det også svært med. Når de handlende så mig – naiviteten åbenbart lysende ud af mig – gangede de priserne med mindst 10. Tilgengæld syntes jeg det var irriterende at folk ofte spurgte til hvad man gav for dit og dat. Jeg ved godt at jeg et par gange blev snydt så vandet drev, f.eks. gav jeg EUR 60 for en times kameltur, selv om jeg havde hyret en taxa i en time for EGP 50 – ja det var vel nok til at købe et par kameler selv. OK det skete den første dag jeg var i Egypten – jeg var bestemt ikke “streetwise” – forhåbentlig havde de mere brug for pengene end mig. Efter den famøse kameltur blev skældt ud af nogle andre Egyptere der red forbi på heste: “What are you doing, don’t you realise that he is a poor man!” – det var en øjenåbner.

Mht. priserne, som min bror, der vist nok er araber, bemærkede: “Hvis en avis koster 50 øre, så giver det sig selv at priserne generelt er 10-20 gange lavere end herhjemme”. Men hvorfor siger turguiderne ikke dét KLART! Oh well – jeg lyttede nok ikke efter – Sisy havde advaret mig: “Lad dig nu ikke narre” – SÅ det blev jeg. Hvis man ikke vil høre må man føle SÅ kan jeg lære det – mon tourguiderne får procenter af profiten?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *