Categories
'i dag' (Danish) Blogs

Tsunamien i det Indiske Ocean

Jeg føler at det er nødvendigt at skrive noget om tsunami katastrofen i det Indiske Ocean.

Det er FORFÆRDELIGT, her til morgen så jeg en kvinde på BBC der havde været på arbejde på markedet da bølgen ramte. Hendes mand og 4 (!) børn havde været hjemme i deres hus, der lå lige ved strandbredden – hun er alene nu og har mistet ALT! Grædende bad hun BBCs reporter, eller var det hele verdenen, om hjælp, reporteren kunne ikke tilbyde andet end sin menneskelige varme – der dog så ud til at være ægte – det var ikke følelsesporno. Jeg kan kun anbefale BBCs dækning af katastrofen, som sædvanlig er den i en klasse for sig – INGEN fokus på “egne” ofre overhovedet – RESPEKT!

Katastrofen rammer også tæt på, en af mine kolleger har 2 familiemedlemmer på listen over savnede – vist nok hans forældre.

De har brug for AL den hjælp vi kan give, ingen tvivl om det.

PAS PÅ PLATTENSLAGERE! Jeg anbefaler derfor at man støtter følgende organisationer:
Folkekirkens Nødhjælp
Dansk Røde Kors
Medecins Sans Frontiers – Læger uden grænser
Direkte til Medecins Sans Frontiers – Læger uden grænsers Webshop
World Food Programme (WFP) donations side
Unicefs donations side
United Nations Population Fund (UNFPA) donations side
United Nations High Commision for Refugees (UNHCR) donations side
World Health Organisation (WHO) donations side

Men når det er sagt, så glemmer vi som sædvanlig Afrika – det planlagte DM i Indsamling der skulle have været startet nu, og var øremærket til forældreløse børn i Afrika er nu udskudt. Udover at tsunamien også ramte Afrika – så er der en næsten totalt ignoreret sult katastrofe i Sudan. Medecins Sans Frontiers – Læger Uden Grænser – kører heldigvis fortsat deres uhyggelige spot om støtte til Afrikas børn, uanset at fokus nu er på Thailand og Indonesien. Indien har – modigt eller dumt – afslået bistand – jeg har STOR respekt for at Indien har gjort det, lad os håbe det så ikke koster menneskeliv.

Herudover syntes jeg at man så vidt muligt skal give støtten til generelle programmer, ikke dem der er øremærket til tsunami ofrene. Tilsidst anbefaler jeg at man overfører pengene direkte eller sender en check, teleselskaberne tjener som regel penge på at ekspedere SMS trafikken.

Personligt har jeg henvendt mig til MSF for at blive frivillig, men de vender nok ikke tilbage, de kan f.eks. ikke finde ud af at levere de varer man bestiller i deres Internet butik – TAG JER NU SAMMEN!!! Det er slemt nok at folk ikke støtter jer, men når man nu gerne vil, så SKAL det altså være i orden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *