Categories
'i dag' (Danish) Blogs Rumforskning Videnskab

Huygens lander på Titan – ESAs største succes til dato

I disse katastrofe tider hvor menneskeheden viser sig fra en releativt pæn side – vi er måske ved at lære at der kun er en Jord – så opnåede ESA – det europæiske rumagentur – og menneskeheden en af sine hidtil største succeser, da Huygens sonden, en del af Cassini-Huygens missionen til Saturn, landede på Titan. Rumprogrammet er af største vigtighed for menneskeheden, og det har også brug for penge. Rumprogrammet viser hvor meget menneskeheden kan opnå hvis den “tager sig sammen”.

Efter tabet af Beagle II sidste år kunne ESA næppe have tålt endnu en fiasko, specielt midt i de store amerikanske successer. Et stort tillykke til ESA, Europa og menneskeheden med succesen – lad det være en inspiration for os alle; og vi har teknologien til at komme videre. Og når Danmark så også er med i frontlinien, ja så betaler jeg med glæde min skat – selv om det jo “bare” var et (v)æggeur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *