Categories
Blogs Historier/Stories Manic Panic

Fildeling piratgruppen.org

Læserbrev sendt til Politiken – det blev ikke accepteret, så det bliver offentliggjort her:

Piratgruppen melder sig som banerførere for en alternativ kultur:fildelings kulturen.

Det er bare underligt at de har valgt at gøre gement tyveri til en mærkesag. At det er ulovligt at kopiere ophavsrettligt beskyttede filer på den måde som piratgruppen er talsmænd for mener jeg ikke kan diskuteres – der er for det meste tale om tyveri.

Nej, vi skal istedet til at producere “copylefted” materiale, dansk ord efterlyses. Med “copylefted” materiale menes der materiale, der er placeret i det offentlige domæne. F.eks. kan der benyttes en licenspolitik magen til den, der gælder for såkaldte OpenSource-projekter – f.eks. Linux og FireFox (http://www.mozilla.org).

For at omformulere det gamle EFF (Electronic Frontier Foundation – http://www.eff.org/) mantra: “Information wants to be free”: “Free information IS free”.

Slutteligt nævner Claus Pedersen fra Piratgruppen, at det ville være fantastisk hvis vi byggede et nyt “Alexandria Bibliotek”? Måske byggeriet allerede i fuld gang. Et bud kunne være Wikipedia (http://www.wikipedia.org) – det åbne leksikon. Her kan alle og enhver bidrage og det er så op til fællesskabet at sikre kvaliteten – en ganske anarkistisk tankegang.

På trods af, at der savnes fagredaktører og korrekturlæsere, så er den aktuelle kvalitet af artiklerne på Wikipedia af forbløffende høj kvalitet.

Altså: I stedet for at kopiere andres indhold, så producér noget selv.

One reply on “Fildeling piratgruppen.org”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *