Categories
Blogs Lektiehjælpen (Danish)

Ramadanen slut

I den seneste måned har der ikke været ret mange børn i Lektiehjælpen, det skyldes nok primært Ramadanen, og i denne uge Eid ul-Fitr festen. Pga. af Ramadanen har vi også haft svingende åbningstider i Lektiehjælpen. Personlig mener jeg nok at det er udtryk for en bestemt fortolkning af al-Qur’an, at børn også skal faste. Men rettroende Muslimer vil nok bare ryste på hovedet af mig, og sige “det er jo din fortolkning”.

Det nedenstående er taget fra The Humanities Text Initiative, a unit of the University of Michigan’s Digital Library Production Service, der har en online udgave af al-Qur’an. Med fare for at blive beskyldt for blasfemi, har jeg har fremhævet de steder jeg mener er åbne for fortolkning.

[2.183] O you who believe! fasting is prescribed for you, as it was prescribed for those before you, so that you may guard (against evil).
[2.184] For a certain number of days; but whoever among you is sick or on a journey, then (he shall fast) a (like) number of other days; and those who are not able to do it may effect a redemption by feeding a poor man; so whoever does good spontaneously it is better for him; and that you fast is better for you if you know.
[2.185] The month of Ramazan is that in which the Quran was revealed, a guidance to men and clear proofs of the guidance and the distinction; therefore whoever of you is present in the month, he shall fast therein, and whoever is sick or upon a journey, then (he shall fast) a (like) number of other days; Allah desires ease for you, and He does not desire for you difficulty, and (He desires) that you should complete the number and that you should exalt the greatness of Allah for His having guided you and that you may give thanks.

Som jeg læser det kan alle fritages, og specielt børn der vel kan opfattes som “syge”, i den forstand, at jeg betragter det som specielt usundt for børn ikke at få regelmæssige måltider…

Hmm…Jeg skal måske holde mig fra Koran fortolkninger!

Der findes andre online versioner af al-Qur’an, end den på HTI. For et godt overblik kig på Wikipedias Engelske Koran side.

Umiddelbart syntes jeg at The “Qur’an As It Explains Itself” Project ser interessant ud, oversættelsen virker meget poetisk, skrevet i et nutidigt sprog, og med en lang række kommentarer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *