Categories
'i dag' (Danish) Blogs Lektiehjælpen (Danish)

Dansk Flygtningehjælps Landsindsamling

Jeg har netop meldt mig som indsamler til Dansk Flygtnigehjælps årlige landsindsamling.

Jeg havde egentlig ikke tænkt mig at melde mig, selv om det nok ville have været “naturligt”, da jeg allerede er frivillig i Dansk Flygtningehjælp. Grunden til, at jeg ikke havde tænkt mig at melde mig, var at jeg ikke bryder mig om at “genere” folks privatliv på den måde.

Men det er jo netop det der er et væsentligt formål, altså at “genere” folk – at få dem til at få øjnene op for problemerne. I år går pengene til Dafur regionen i Sudan, hvor der i uhyggelig lang tid har været en sult katastrofe, der næsten bliver totalt ignoreret af medierne. Men det er jo sædvane, når det gælder de ufatteligt store problemer i (sub Sahara) Afrika

Det der fik mig til at melde mig var en“dogumentar” udsendelse, “Get A Life” jeg så på DR1 i aftes der omhandlede den ret ukendte sygdom Nomas sygdom (advarsel før du klikker – billederne er chokerende). Det er ganske enkelt en uhyggelig sygdom, en slags koldbrand, der angriber munden og ansigtet, og det kan ende med at den inficerede mister store dele af munden og ansigtet, dødsraten er 70-90%. Sygdommen rammer primært børn under 6, der har været underernærede, og har haft dårlig mundhygeine.

Det er vel overflødigt at tilføje, at sygdommen let kan behandles og forebygges.

“Get A Life” er instrueret af Michael Klint, og den blev produceret, underlagt nogle specielle regler, “Dogumentar”, der er i familie med “Dogme 95” reglerne for spillefilm.

“Dogumentar” reglerne, eller det ”Det dokumentariske regelsæt for dogumentar”. Formuleret af Lars von Trier Maj 2001:

 • Alle dokumentarer starter med instruktørens mål og ide med filmen.
 • Hvis det er Bjarne Riis kan Riis tale frit i to minutter, ikke noget med at skildre folk som ofre i dokumentar.
 • Når man klipper så skal man klippe med sort som pause, så publikum er klar over skiftet.
 • Ikke noget med at lægge lyd ind på bagefter.
 • Skjult kamera er forbudt.
 • 4 replies on “Dansk Flygtningehjælps Landsindsamling”

  Ouch, right back at me, efter jeg påpegede din stavefejl i går 😉

  (har man lov at rette? Dogme regler? Ændring af fortiden?)…Oh well, har lige besluttet at jeg retter det…

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *