Categories
'i dag' (Danish) Blogs

Ukorrekt Dansk

Jeg er blevet gjort opmærksom på at det er en uvane, at mit standard tema viser første tegn i et ord med store bogstaver. Jeg skal lige have hacket mit devenir-en-gris tema, så det holder op med det.

2 replies on “Ukorrekt Dansk”

Jeg har nu opdateret style.css i devenir-en-gris temaet, jeg håber at det nu ikke falder igennem som ukorrekt dansk.

Det er vel egentlig også ukorrekt, at lave en generel kapitalisering af det første bogstav i en tekst, på andre sprog end dansk.

Og så kom der ufrivillig komik indover: Det viser sig at jeg ikke kan finde ud af at skrive “standardtema”, og så var det faktisk den samme person der gjorde mig opmærksom på denne fejl, mere end 2 år senere.

Jeg er faktisk ret dårlig til Dansk grammatik, skriver mange ting i to ord hvor det skulle være et, bruger dobblet konsonanter forkert, udover at jeg ikke har styr på kapitalisering osv. Faktisk ret sjovt, ufrivilligt komisk – lad os se om dette så blev korrekt dansk (næppe).

Sidste år, da jeg arbejde som lærer lærte jeg faktisk lid grammatik, takket være nogle læreruddannede, og dansk grammatik er faktisk relativt klar på disse punkter. Noget af en falliterklæring at en der arbejdede som dansklærer ikke vidste disse ting…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *