Categories
'i dag' (Danish) Blogs Open Source Technology

Linuxforum 2006

LinuxForum 2006

Så er det tid til LinuxForum 2006, sæt kryds i kalenderen den 3 og 4 marts 2006. Der er masser af spændende keynotes, sessioner og udstillere.

Bestil billet her…

Lørdagens program er klart nu. Jeg glæder mig til at se fredagens program, sidste år var der mange spændende talere fra det offentlige, der kunne rapportere fra the “bleeding edge” indenfor OpenSource i det offentlige.

Sidste år var jeg faktisk chokeret over hvor lidt KMD havde fattet af hvordan man udvikler åbne applikationer. KMDs repræsentant sagde f.eks. at de fremover ville ændre politik fra at benytte Excel som udviklings miljø, til fordel for rige, ikke webbaserede, klienter skrevet med brug af Microsofts teknologier (VisualBasic, C# og .NET). Det vil jeg IKKE betegne som et væsentligt fremskridt.

I forhold til sidste år, forventer jeg at der kommer nogle gode sessioner hvor der bliver snakket om Ajax teknologier, og så håber jeg også der bliver mulighed for at tage temperaturen på Mono projektet (.NET på ikke Microsoft platforme). Sidste år var jeg pænt imponeret over hvor langt Mono projektet var nået, jeg håber at der har været fokus på at levere ASP.NET 2.0 funktionalitet.

Lad jer i øvrigt IKKE skræmme af Linuxet i LinuxForum. Konferencen burde ændre navn til OpenSourceForum, da det i stigende grad er OpenSource og UNIX teknologier generelt, der er hoved emnet.

I 2005 var Apple f.eks. repræsenteret, som udstiller, og det er de også i 2006 – respekt. Derudover giver Apple også en præsentation af OS X Tiger i år. Sidste år fik vi en overbevisende præsentation af Apple Danmarks medarbejder…”Nu skal jeg vise jer at man kan betjene OS X med een hånd…Nu sætter jeg mig på min venstre hånd, og så skal I se at man sagtens kan navigere OS X alligevel…Prøv DET på en Windows PC…” Og så fik vi ellers en grundlektion i Exposé – jeg er ham evig taknemmelig, det var en seriøs aha-oplevelse, da jeg dengang var ny-switcher kendte jeg ikke F9, F10 og F11 funktionener, det er virkelig noget der blæser Windows ud af vandet. Ikke underligt at Microsoft i Vista, har kigget (pun intended) meget på Exposé (og Java Desktop).

Apple er i øvrigt MEGET mere OpenSource end folk normalt er klar over. Kernen i OS X er bla. baseret på den gratis UNIX variant FreeBSD, og Safari browseren er baseret på OpenSource browseren Konquerer. En af grundene til at Apple kan følge med Microsofts enorme udviklings afdeling er faktisk at udnytter rigtig mange OpenSource projekter.

Sidste års LinuxForum var, efter min mening, sidste års IT begivenhed. Jeg GLÆDER mig.

Ses vi? Det TROR jeg NOK vi gør.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *