Categories
'i dag' (Danish) Blogs Bookmarks Open Source Technology

Status over Linuxforum 2006 – teknik dagen

Som lovet, en noget – OK OK MEGET – forsinket, rapport fra Linuxforum 2006 – teknik dagen.

Jeg fulgte følgende sessioner:

Google Maps — Organizing the World’s Information, Geographically
Mac OS X 10.4 Tiger på Intel Macintosh
Webapplikations udvikling med TurboGears
Digital Video Recording with VDR
Evolution by committee: The changing face of PC storage
“Something funny happened on the way to 2006”

Jeg må indrømme at jeg ikke var helt så meget oppe på mærkerne på teknik dagen, jeg er nok mere interesseret i aspekterne ved brugen af Open Source i det offentlige, end nørderi, men det er da dejligt at se hvor mange deltagere Linuxforum tiltrækker.

Lidt af et scoop at høre om Google Maps fra “manden selv”, Lars Eilstrup Rasmussen, og successen med at lave avancerede netbaserede APIer og de såkaldte AJAX teknologier. Det er imponerende hvad folk bruger Google Maps til, lige fra det seriøse til det kuriøse, som “If I dig a very deep hole, where I go to stop? Another stupid application for Google Maps…. Google Maps er seriøst kewl, og jeg har anskaffet mig en API nøgle og har leget lidt med det.

Det var også interessant at høre hvor skeptisk Lars Eilstrup Rasmussen havde været overfor om det var muligt at få Google Maps til at fungere i en browser hvor al klientkoden er JavaScript. Produktet Google Maps er baseret på, er en traditionel C++ applikation. Det bedste Google Maps har gjort for AJAX er at vise hvor meget der kan lade sig gøre med teknologien.

Apples Henrik Rye brillierede med en demo af Mac OS X Tiger, jeg var specielt imponeret over Spotlight, og den integration der er mellem Spotlight og f.eks. Safaris RSS feed manager. Det var da også interessant at høre Apples repræsentant sige at Apple ønskede at være “de bedste til Open Source”, det lyder ikke helt troværdigt, og direkte forespurgt på hvorfor visse ting der havde været Open Source ikke længere var det, blev der henvist til Cupertino. Apple er mest med på Linuxforum for at vise flaget, men jeg er nu meget glad for at de er der, jeg håber at de også er der i 2007. Jeg er dog ikke uenig i Groklaws udsendte kommentator der bemærkede at Apple er “freeloaders”. Jeg har dog siden erfaret at Apple faktisk arbejder aktivt for at optimere GCC, og at Apple har givet noget tilbage til Open Source communitiet. Ellers kunne man nyde performance på de nye Intel Macs, de “hamrer deruda'”.

Den mest spændende session var nok gennemgangen af TurboGears, det lyder rigtig smart og velegenet til at udvikle well-engineered webbaserede database applikationer. Og husk at Google hyrer Python folk.

Gennemgangen af VDR var hæmmet lidt af at taleren ikke var særlig karismatisk, men det er et imponerende produkt, der dog ser ud til at være et work in progress.

Alan Cox stod for en gennemgang af optimering af low-level optimering af disk adgang, det har nok aldrig interesseret mig ret meget, men Alan Cox er en autoritet, og han gjorde det lidt tunge emne noget mere forståeligt.

Den sidste session jeg fulgte handlede om det skudsekund der blev indsat ved årskiftet til 2006, det betyd faktisk at uret den 31-12 talte: 23:59:59 23:59:60 00:00:00. Sessionen blev givet af en yderst veloplagt Poul-Henning Kamp, det var en velkommen kontrast til de noget tungere tekniske sessioner – ægte nørderi på den “fede måde”.

Herefter var jeg voldsomt træt, og orkede desværre ikke at deltage i de mere sociale arrangementer senere på dagen.

Jeg er mest ked af at jeg gik glip af IBM vs OpenSource, friend or foe, det lød til at der kom nogle meget interessant udmeldinger fra IBM, bla. at de ikke planlægger at skifte deres desktoppe internt til Windows Vista. Tænk hvis dette smittede af på de store danske banker? Det ville være en ændring der ikke er set siden bankerne besluttede at skifte fra OS/2 til Windows NT.

Alt i alt var Linuxforum 2006 et fantastisk arrangement, og jeg glæder mig allerede til næste år. I år savnede jeg noget om Ruby on Rails, men det kommer jo nok til næste år.

3 replies on “Status over Linuxforum 2006 – teknik dagen”

LOL…Valgte nok lidt selv-censur, den slags skal man jo passe på med

Jeg var “overtræt”…Næh hold nu op, ingen selv censur her, to blog or not to blog:

Sandheden er at jeg havde “tømmermænd”, havde kun sovet ca. 2 timer, det lader til at være en tendens i forbindelse med Linuxforum, som du nok husker fra 2005 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *