Categories
Blogs Bookmarks Kim Blog (English) Open Source Technology

drupaldanmark.dk | Nu skal vi have en Drupal-Bruger-Gruppe i Danmark

drupaldanmark.dk | Nu skal vi have en Drupal-Bruger-Gruppe i Danmark

Jeg har fornylig kastet mig over Drupal, som er et open source værktøj til udvikling af websteder, herunder værktøjer til content management (CMS), weblog, forum etc., og jeg må indrømme at jeg er blevet ret vild med det. Det var derfor også naturligt at jeg straks meldte mig som deltager, da der blev lagt op til et IRL arrangement på drupaldanmark.dk.

Som sagt så gjort, og torsdag den 18-Maj-2006 troppede jeg spændt op til mødet.

Der var faktisk et ret pænt fremmøde, vi var 9, og jeg tror at den samlede IT erfaring kunne tælles i flere århundrede sådan samlet set.

Jeg er Drupal nybegynder, så det var virkelig spændende at møde mennesker der faktisk har bygget store ting, herunder en af hoved mændene bag den Danske lokalisering, der er på 100%!

Der var en del small-talk på mødet, og dagsordenen kunne godt have været fulgt lidt mere slavisk, men alle tog ordet, og bød ind når de havde noget på hjerte, så selv om det var et ret langt møde, var det ikke for langt, syntes jeg.

Konkrete ting jeg fik med hjem:

  • Det er ok at tjene penge på open source løsninger, vi er ikke filantroper, og vi har alle en forretningsmæssig baggrund
  • Uklarhed om sikkerheds aspekterne ved open source løsninger som Drupal er et stort problem for en bredere udbredelse af systemer som Drupal
  • Vi er potientielle konkurrenter, men ser en fordel i at samarbejde åbent om at udbrede kendskabet til Drupal
  • Dejligt sted mødet blev holdt, og der var masser af “æbler”

Udover at mødet var superhyggeligt, styrkede det kun min tro på, at jeg endelig har fundet den platform jeg skal bygge rigtig mange løsninger på, og at der faktisk er nogle der bygger ret så store ting med det.

Det blev aftalt at vi nu byder ind på konkrete emner, og snart holder et nyt møde. Jeg syntes det var friskt af Gunnar at starte med at arrangere et IRL møde så kort tid efter han overtog drupaldanmark.dk, hatten af for det. Det var altså MEGA inspirerende at møde folk IRL.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *