Categories
'i dag' (Danish) Blogs Bookmarks Caféer og Restauranter

Jaiku | Wifi-café i indre by. Anyone?

Jaiku LogoJaiku | Wifi-café i indre by. Anyone?

(opdateret 21-Juni-2007 @ 8:30 am)

For første, men sikkert ikke sidste, gang skriver jeg inspireret af en “presence stream” på Jaiku.

Denne gang blev der bare spurgt om der var nogle der kendte en café i indre by med Wi-Fi (trådløst netværk tilsluttet Internettet).

Og vupti kom der nogle gode forslag.

  • Drop-Inn
    MJ Coffee
    Nadsat
    Retro
    Riccos

Men det fik mig til at stille dette spørgsmål:

Er man moralsk forpligtet til at købe noget, hvis man bruger en åben Wi-Fi stillet til rådighed af en café? Jeg mener – man kan jo ofte sidde/stå et stykke væk, specielt med de dimser jeg render rundt med. Bænken overfor Drop-Inn er f.eks. behagelig, der er plads til mere end en, dækningen er god nok, og to-go kaffen købt andet steds var glimrende.

Svaret er vel en no-brainer, som Shevy indirekte påpegede: Man skal naturligvis støtte caféernes Wi-Fi direkte ved at købe noget.

På den anden side slider man jo ikke på inventar eller optager en plads, og man signalerer jo heller ikke direkte at man bruger caféen fordi den tilbyder Internet adgang, bare fordi man er der.

Så jeg kunne godt tænke mig en mulighed for at støtte caféers Wi-Fi, uden altid at føle mig forpligtet til at købe dyr kaffe, hvis jeg bare skal checke min mail.

Løsningen kunne være at FON stod for Wi-Fi i samarbejde med en af de store Internet udbydere, således at Wi-Fi blev mere bredt tilgængeligt, og caféerne blev holdt skadesløse.

Når det er sagt så er det meget sjældent at jeg har snyltet på en cafées hotspot, men jeg kan godt forudse at det kommer til at ske oftere og oftere i fremtiden.

I denne sammenhæng kom jeg i tanke om noget der har undret mig…

Allerede for 3 år siden så jeg Wi-Fi telefonbokse i New York…Kommer det nogensinde til disse længdegrader? Personligt synes jeg det ville være genialt, ikke mindst i takt med at Wi-Fi bliver indbygget i “alt”.

Hmm…TeleFONbokse…

2 replies on “Jaiku | Wifi-café i indre by. Anyone?”

Københavns Kommune – eller er det Wonderfull Copenhagen? – har tidligere fablet om et WiFi projekt, hvor de vil tilbyde gratis hotspots, men dog med den begrænsning, at man kun får adgang til whitelist’ede websites … kan da håbe på, at de fortænker sig og åbner helt!

Ja, og der skulle efter sigende være et af disse hvad skal vi kalde dem coldspots eller warmspots på Enghave Plads – jeg har dog ikke prøvet det endnu – men checker det næste gang jeg er i nærheden.

Jeg har også bemærket at Københavns Kommunes egne, og interne, hotspots faktisk bliver drevet af TDC, det kan man f.eks. se på Sankt Hans Torv.

Ellers har jeg tidligere skrevet om åben Wi-Fi, og tiltag som Wireless Philadelphia og PROSAs forsøg med åben Wi-Fi i nærheden af deres hovedkontor (ved H.C. Ørstedsparken).

Internet adgang er mindst lige så vigtig en del af en moderne bys infrastruktur som kloaker og veje, jeg ved ikke hvem der har fået den vildfarelse at basal infrastruktur er noget der kan tjenes store penge på.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *