Categories
Blogs Computere og Internet Kim Blog (English) Technology

Amazon Kindled KISS

Kindle
Order Date: October 7, 2009
Order #: xxx-xxxxxxx-xxxxxxx
Recipient: Kim Bach

Items not yet shipped:
Delivery estimate: October 21, 2009 – October 23, 2009
Shipping estimate: October 19, 2009
1 of: Kindle Wireless Reading Device (6″ Display, U.S. & International Wireless, Latest Generation)
Sold by: Amazon Export Sales, Inc.
1 of: Patagonia Kindle Case (Fits 6″ Display, Latest Generation Kindle)
Sold by: Amazon Export Sales, Inc.

Kindle and Sony PRS-505I’ve been waiting for the Kindle to be launched in Denmark, I’ve wanted one since I laid my hands on one at Reboot 11 in June. So now I know what I’m getting for my birthday.

Yes, the Kindle has it’s problems, and I fear that it will end in my hardware graveyard, alongside my Palm Vx (which I loved, and read books on) and my Compaq PDA (which I loved, and read books on), but the Kindle is a different creature, much like the iPod, it’s focusing on a specific application and has connected that with a clear business model, I see it as a connected object, a beautiful combination of form and function, something Microsoft has never understood, and that Apple has abandoned, except with the iPod Shuffle.

KISS!

For those oblivious to what a Kindle is, it’s an eBook reader developed by Amazon. Amazon’s vision is to make all books ever published available in digital form, and Jeff Bezos can repeat after Steve Jobs: “we have xx millions of accounts, AND they come with creditcards”. I believe that it will take talent for Amazon to fumble this.

3 replies on “Amazon Kindled KISS”

Ser frem til en hands-ön beskrivelse. Fødselsdagen bliver vel lidt som juleaften i år. 🙂

Lover at komme med en detaljeret hands-on beskrivelse, og jeg har allerede haft en i hænderne, en lidt ukendt feature jeg godt kunne lide, var at den har indbygget Text-To-Speech, som ikke var helt uden evner.

Og så fanger vi lige lidt kommentarer fra Facebook:

Kim Bach Tak i lige måde, og det er jo nok lidt indforstået, laver lige en forklaring af hvad det er for noget nederst i mit post, men det er såmænd bare en eBogslæser som leveres af Amazon og derfor er det let at købe indhold til den, Amazons vision er at ALLE bøger der NOGENSINDE er udgivet bliver tilgængelige

Kim Bach Jeg er ret sikker på at du får en, på et tidspunkt, det får alle, men dette er kun et anden generations produkt, og jeg tror vi skal gennem 2-3 generationer før det er noget jeg vil anbefale til alle, et af problemerne er prisen, $279 + told og forsendelse fra USA.

Men mange af de ting Amazon bliver kritiseret for, bla. at den er lukket, og at man ikke kan sælge og videregive indkøbt indhold, skyldes jo at folk tror det er en bog, det er det ikke, det er læsningens fremtid, hvorfor hænge fast i vanetænkning der kommer fra det fysiske produkt “bogen”.

Der er ingen forskel på Apples iTunes og Amazon her, og helt lukket er dimsen jo ikke, da den kan læse PDFer og blogs og har Internetadgang.

Det mest fantastiske på en Kindle og Sony PRS-505, er i øvrigt skærmen som er helt fantastisk, det er noget helt andet end en almindelig computer skærm, det ses før man tror det.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *