Categories
'i dag' (Danish) Blogs Historier/Stories Resources Videnskab

“psyk*-protokollen”

Copenhagen Skeptics in the Pub - logo

Næste arrangement i “Copenhagen Skeptics in the Pub” (facebook link) – “Copenhagen Skeptics in the Pub – Lone Frank: Når Naturen bliver Gud” (facebook link) lyder jo spændende, men jeg har jo ry for at være religiøs…OK, Kristjan siger jeg godt må “lege” med alligevel 🙂

Ateister har det jo med at sætte lighedstegn mellem tro og Gud 😉 – det har ikke-ateister jo også…hmm godt man er en slags Buddhist

Der ER jo også mange lighedspunkter mellem sjælesørger og “psyk*-protokollen” – etymologien er i hvertfald ikke til at tage fejl af – http://en.wikipedia.org/wi​ki/Psychology#Etymology.

Tror vi har fundet et diskussionsemne til arrangementet, selv om det nok er for oplagt, og betændt. Altså “psyk*-protokollen” er jo nok det felt hvor den moderne videnskab har den største formidlings-udfordring efter “sjælen” har holdt “flyttedag” væk fra hjertet, i de flestes vestlige menneskers bevidsthed.

Min egen erfaring er at psykofarmaka da virker, og det mest potente jeg har været bruger af, Li+, virker skam, ingen ved dog tilsyneladende hvorfor.

Kan leve med at vi finder Gud, og at jeg, modsat ham her:

stadig er her.

Antager i øvrigt at det er videnskabens synspunkt at det vores kultur hidtil har kaldt “sjælen” kan forklares med “kemi” eller i hvertfald “videnskab” – igen sikkert et for oplagt og betændt emne.

Nå, mange af de “religiøse” er i mellemtiden flyttet andre steder hen, såsom CERN, der kan de jo finde fælles fodslag: “OH DEEP THOUGHT WHAT IS THE ANSWER…” – det kunne jeg godt tænke mig at høre Lone Franks tanker om.

2 replies on ““psyk*-protokollen””

Man kan jo sagtens være både buddhist og ateist på samme tid. Buddhister som ikke har gudeforestillinger i deres verdensbillede er ateister. De er bare ikke også areligiøse (som andre ateister). Så med mindre du tror på guder af en art, er du også ateist.

Dertil er det noget søgt at sammenligne videnskabelig søgen (fx CERN) efter svar med den religiøse søgen. Man må i hvert fald anerkende den enorme forskel der ligger i den grundlæggende metodik.

tak for kommentaren, og naturligvis er det søgt, og ikke helt gennemtænkt det jeg har skrevet, men det glæder mig at du har fattet min dobbelthed med referencen til buddisme \o/ <3

sammenligningen med CERN er, at begge dele, religion og høj-energifysik kan betegnes som “svindel” da intet af det, nogensinde, kan bevises, begge dele kan dog måles, meget høj-energifysik med den højeste nøjagtighed i noget eksperiment der nogensinde er udført (faktor 10^-9 eller noget i den stil), religion kan måles med samme faktor af unøjagtighed (faktor 10^+9 – svarende til antallet af mennesker på dette “rumskib”)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *