Categories
'i dag' (Danish) Blogs Bookmarks Computere og Internet Historier/Stories Resources Udfordring

#uge2014_08 Økonomi- og livsstils-#udfordring for @kim_bach: “Because you’re worth it”! og “Friheden”

FrihedenI denne uge var der hele to udfordringer fra Udfordring.dk, den første var en videreførsel af sidste uges økonomi-udfordring samt en livsstils-udfordring.

Jeg vidste godt at jeg ikke kunne klare budgettet fra sidste uge pga. forventede udgifter i denne uge, men jeg prøvede alligevel at holde øje med udgifterne.

Livsstils-udfordringen: motion

Livsstils-udfordringen gik ud på at dyrke mindst 30 minutters motion om dagen, det har jeg opfyldt gennem gang. Jeg vil tro at jeg har gået samlet 15-20 timer med en længde på ca. 50 km i løbet af ugen. Tirsdag var den længste enkelt strækning fra mit hjem i Taastrup til Avedøre Station, det tog 4-5 timer.

Alt i alt vil jeg sige at jeg har bestået livsstils-udfordringen.

Økonomi-udfordringen: intet budget, ingen kontanter

Nedenfor er nøgletallene for uge 8 2014 gengivet:

Tweet Debit Kredit Kasse-behold-ning Transport Mad Café Drikke-penge Flasker #twitter-indsamling
#uge2014_08: Total 2.857,55 550,50 36,00 241,70 337,85 66,00 6,50 17,00 62,00
#uge2014_08: Andel af samlede udgifter 8,46% 11,82% 2,31% 0,23% 2,17%

Som det fremgår var det en dyr uge, men “you’re worth it”, her i den dobbelte betydning “du og i” ;-).

Der er indført en ny regel, og det er at “overskuddet” går til velgørenhed, i uge 7 var der indtægter fra flaskesamling på 61,70 kr., det blev rundet op til 62 kr. og doneret til #twitterindsamling på BetterNow.Org. Jeg er ambivalent mht. BetterNow.Org, de har omkostninger på 7,50% hvoraf de 1,5% er kreditkortgebyrer, så det lyder som en bedre idé at aflevere sine småpenge i kirkebøssen.

I uge 8 er velgørenhedsreglerne omdefineret til at de kontanter der er i lommen ved ugens udgang bliver doneret til velgørenhed, i uge 8 var der indtægter fra penge jeg fandt flydende omkring i min lejlighed samt indsamling af flasker, det giver 36,00 kr.

Mine transport udgifter steg i forhold til uge 7, hvilket skyldtes at jeg var i København 5 gange mod 4 gange i uge 7, vi landede på 241,70 kr..

Udgifterne til mad steg kraftigt til 337,85 kr., det skyldes bla. et besøg på et spisested.

Hvis vi ser bort fra ekstraordinære udgifter i løbet af ugen, så lander vi på 587,40 kr., så det betyder at jeg har holdt de normale udgifter i ro.

Økonomi-udfordringen fortsætter på ubestemt tid, det er en sund øvelse, og jeg vil begynde at registrere alle udgifter og indtægter i mit regneark.

“Friheden” er en hård test

Billedet ovenfor er taget ved bagindgangen til 7-11 på Friheden Station, det var målet for min lange gåtur til Avedøre. Turen var foranlediget af at en hjemløs mand var død ved Friheden Station udenfor 7-11. Personalet havde, forgæves, forsøgt at få myndighederne til at tage sig af manden dagen før. Det provokerede mig, ikke mindst fordi jeg er vokset op i kvarteret, og så hjælper det ikke at der findes en sang af “Malurt” der indeholder følgende tekstlinje:

På Friheden Station//Er Friheden kun en illusion

Så jeg tog derud, mest fordi jeg ville vise sympati med personalet, det må være uendeligt svært at leve med, og de havde jo gjort hvad de kunne. Det var en ganske nedslående oplevelse at tage derud, jeg skrev dette på Facebook

Det var makabert. Madrassen ligger der stadig…En søster har sat lys, en buket roser og en gave fra mig…That’s it…at Friheden Station.

Det mest syrede var at der lå en anden hjemløs indenfor på stationen, han sov tilsyneladende, antager at der er nogle der holder øje med ham, men antagelser er jo, som bekendt, the mother of all FUs…

(fra min egen tid som “hjemløs” kan jeg oplyse at danskere går forbi med bemærkninger som “den stakkels mand”, turister prøver at ruske liv i en…).

På trods af denne nedslående oplevelse, havde jeg en vidunderlig uge, flere af dem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *