Categories
'i dag' (Danish) Blogs Education/Undervisning Frivillig arbejde Historier/Stories Resources Udfordring Undervisning

#stemmespild #dkpol

Jeg skal jo snart til at spilde min stemme udover et parti, jeg bruger altid udelukkelsesmetoden.

Dansk Folkeparti
DF har på nogle punkter et fint program, og deres IT-politik har jeg været ganske enig i, i hvertfald tidligere hvor Morten Messerschmidt tegnede den. Desværre indeholder deres politik så mange selvmodsigelser og negativ retorik at de ryger nederst på listen.

Socialdemokraterne
Jeg er vel egentlig kernevælger, men er vokset op i 70’erne med det ene eksperiment efter det andet, så jeg kan aldrig få mig selv til at stemme socialdemokratisk, hvilket jo egentlig er trist og alt andet end et seriøst argument.

SF
Her er jeg vel også kernevælger, men socialisme er en forældet ideologi så hvis partiet skiftede navn ville jeg overveje det.

Venstre
Ligner efterhånden desværre Dansk Folkeparti for meget i deres retorik.

Konservative
Gud, Konge og Fædreland, det er vist på tide at droppe det og komme ind i nutiden og så er der jo lige ham der Mads Holger og hans stunt.

Kristendemokraterne
Sympatiske, og på Folkemødet i 2012 talte jeg med en, han fik mig dog ikke overbevist.

Liberal Alliance
Kan ikke snuppe deres arbejdsmarkedsretorik.

Enhedslisten
Sozialistische Einheitspartei Dänemarks…VS VAR mit parti, det sympatiske rotationsprincip og partiskat sikrer mod levebrødspolitikere, men “et eller andet” er de vist ude på.

Piratpartiet
Navnet alene frastøder mig og så kan man roligt sige at der har været nogle ganske rabiate personer indover, men det er superfedt at medlemsskab af partiet er gratis. Har desværre ikke tillid til dem.

Radikale
Jeg har været kernevælger fordi de alt i alt virker som de mest fornuftige, selv om udtalelser som “sådan er det bare” frastøder mig. Det er også det ene af to partier jeg har været medlem af, jeg nægtede dog at betale kontingent, så jeg meldte mig ind i Piratpartiet i stedet.

Alternativet
De har et manifest:

Der er altid et alternativ!

ALTERNATIVET ER EN POLITISK IDÉ om personlig frihed, social værdighed og levende, bæredygtige fællesskaber. Et håb. En drøm. En længsel efter mening, betydning og medmenneskelige relationer. Alternativet er et svar på det, der sker i verden i dag. Rundt om os. Med os.

ALTERNATIVET ER ET OPRÅB mod den kynisme, mangel på gavmildhed og hakken nedad, som trives i vores samfund.

ALTERNATIVET ER ET POSITIVT MODSPIL. En lyst til at komme med reelle og seriøse svar på den miljø- og ressourcekrise, kloden står midt i. En krise som for hver dag forværrer vores egne såvel som vores børn og børnebørns muligheder for et godt, rigt og meningsfuldt liv.

ALTERNATIVET ER NYSGERRIGHED efter at udvikle vores lokalsamfund, byer og nationer. Vi vil selv tage vare på økonomien og de demokratiske beslutninger. På vores arbejdspladser og i de lokalområder, hvor vores liv leves. Uden at miste det globale udsyn og ansvaret for at finde fælles løsninger sammen med vores naboer. Også dem, der bor på den anden side af kloden.

ALTERNATIVET ER SAMARBEJDE. Vi ved, at private virksomheder alene ikke kan løse problemerne. Det kan offentlige institutioner heller ikke. Og det kan NGO-bevægelserne heller ikke. Derfor skal vi opfinde helt nye koblinger og samarbejdsmodeller, hvor vi bruger det bedste fra det private, det offentlige og NGO’erne.

ALTERNATIVET ER ÅBENHED efter at afprøve nye idéer og skabe løsninger, der virker. Alternativet er også tænksomhed. Efter at forstå komplekse sammenhænge og modstå fristelsen i forsimplede argumenter og behagelige illusioner.

ALTERNATIVET ER MOD til at se problemerne lige i øjnene. Men også mod på den fremtid, vi skal være fælles om. Alternativet er også humor. Uden humor ingen kreativitet. Uden kreativitet ingen gode idéer. Uden gode idéer ingen skaberkraft. Uden skaberkraft intet resultat.

ALTERNATIVET ER ALLEREDE VIRKELIGHED. Rundt om på kloden bliver der lige nu skabt helt nye institutionstyper, virksomhedsformer og sociale netværk. Om det er i København, Seoul, Durban eller Rio. Enkeltvis synes de måske ikke af så meget, men tilsammen er der tale om en livskraftig global forandringsbølge.

ALTERNATIVET ER FOR DIG som kan mærke, at noget er sat i bevægelse. Som fornemmer, at noget nyt er ved at afløse det gamle. En anden måde at se demokrati, vækst, arbejdsliv, ansvar og livskvalitet på. Det er alternativet.

Hvem mon jeg spilder min stemme udover snart? Jeg håber det bliver Alternativet, men det kræver jo at der kommer små 5.000 underskrevne vælgererklæringer retur, så hvis du vil støtte stemmespild i Thorning lejeren samt hjælpe mig med ikke at stemme på de Radigale, så skriv under NU.

5 replies on “#stemmespild #dkpol”

Siden du skrev dit indlæg er Alternativet kravlet en del op i meningsmålingerne.
Jeg mener også at Alternativet er et spændende bekendtskab i dansk politik og overvejer at stemme på dem selv.

Desværre har rigtig mange mennesker tilsyneladende den opfattelse, at en stemme på et parti andet end Venstre eller Socialdemokraterne, er en spildt stemme, hvis ikke den giver den ønskede blok magten.
Jeg har skrevet lidt om det her fordi jeg mener at det er virkelig vigtigt at man stemmer på de holdninger man står inde for, og ikke bare på et parti bare for at en bestemt blok skal blive ved/komme til magten.

Læs mere her http://mitstandpunkt.dk/post/dansk-politik-er-mangefarvet-og-heldigvis-for-det/

Tak for din kommentar, du har ganske ret i at meget har ændre sig, og min artikel var da også udtryk for foragt overfor den negative retorik. Jeg er ganske enkelt overrasket over Alternativet. Burde ikke kunne flyve, men det gør det, afsindig dygtig valgkamp.

Og så er jeg rent faktisk “skrevet ind” i Alternativets organisation http://overblik.alternativet.dk/, uden hverken at være medlem eller sikker på at ville stemme på dem, at “lege” med Alternativet har været noget af det sjoveste jeg har været med til i mit liv, helt fantastisk formidable mennesker der rent faktisk vil noget med demokratiet.

Noget andet har også ændret sig, og det gør at Alternativet desværre er relativt uspiselig for mig, jeg skrev dette på Facebook:

Var næsten overbevist om at SF var Alternativet til Alternativet.
1 SF har en udenrigspolitik.
2. SF har ikke udokumenterede påstande om overbehandling i sundhedsvæsenet.
3. SF bruger ikke uforståelig retorik i forbindelse med integration,

men så fumlede SF bolden og skældte ud på “de rige”…

Ja, intet parti er vel 100% perfekt og Alternativet er jo relativt nyt. Der skal være plads til fodfejl og at de ikke har en udenrigspolitik kan ikke få mig til at fravælge dem, ikke på det grundlag i hvert fald.

Jeg synes at de skal starte i Danmark og de tiltag de er kommet med er mere end spændende. Og hvis man kigger deres partiprogram igennem så lægger de også op til at meget af det skal køres igennem EU og i samarbejde med andre nationer, da de godt er klar over at vi for det første ikke bare kan forbyde eksempelvis fødevarer med højt indhold af tilsætningsstoffer og at vi som lille land ikke kan revolutionere verden alene. Så det kommer.

Jeg synes at vi skal outsource udenrigspolitiken til FN og gøre de ting vi er bedst til, og det er IKKE udenrigspoltik, men de ting du nævner.

Så tilbage står f.eks. Sundhedspolitiken, og jeg kan faktisk slet ikke acceptere denne del af Alternativets sundhedspolitik: https://dialog.alternativet.dk/t/maerkesag-2-bekaemp-sygeliggorelsen-af-befolkningen/244/3.

Og integrationspolitiken fatter jeg ganske enkelt ikke, jeg stod af før jeg fik læst det: https://dialog.alternativet.dk/t/integrationsudspil-invitation-til-et-nyt-vi/387

Det er “relativt” problematisk at Alternativet har “misforstået” de tre vigtigste sager for mig… Det er så også “relativt” problematisk at jeg ikke har engageret mig i deres politikudvikling andre steder end online, men som du kan se har Alternativet HELLER ikke fattet det, på trods af en ganske udemærket online-platform.

På den anden side er en politik der er længere end Tweet-længde ikke noget moderne mennesker kan forholde sig til…

Jeg deltager i øvrigt nok i dette senere i dag. Det bliver i givet fald mit første POLA (Politiske Laboratorium)

IT-TOUR København – Vær med til at udvikle Danmarks IT-politik!: https://www.facebook.com/events/482234461934739/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *