Categories
Blogs Manic Panic Open Source Technology

OpenSource Evangeliet

Hvad med at blive ASPere, der er faktisk ikke ret mange mennesker der har brug for en computer…Intelligente terminaler det ER da fremtiden.

Men det der sandsynligvis mangler er at man skal opfinde killer-applikationen, så folket kan blive omvendt. Det er altså smart ikke at skulle havde det hele med på sin klient!

En sjov oplevelse fra det virkelige liv…

Sidste år påpegede jeg over for een jeg kender at det er uacceptabelt at bruge piratsoftware – specielt når der fandtes gratis alternativer
– han syntes jeg var SINDSYG (bingo…)

Lo and behold…I går kommer samme person og stikker en artikel fra Søndagsavisen i hånden på mig, her står der meget om OpenSource og at der er alternativer til Microsoft…Ha Ha Ha, nu er det pludselig interessant. Og så var det det slog mig at det alle har brug for er en NoMachine løsning som den der blev diskuteret på LinuxForum 2005, en løsning der blev leveret til en skole på Bornholm – jeg kunne dog godt tænke mig at vide lidt mere detaljeret hvilke applikationer der kører.

Min far kommer en del på et ældre center – de vil have deres computere opgraderet (ved ikke til hvad, men det er vel mere RAM og harddisk), jeg foreslog at de skulle have sådan en løsning – nu er det jo nok ikke i et ældre center at revolutionen skal ske – men det siger noget om markedet…

Søndag brokkede min bror sig over at han ikke kunne få sponsoreret en bredbåndsforbindelse af skolen – jeg sagde til ham nåeh nej i vil jo
heller give pengene til Bill Gates – han klappede i som en østers!

Skoler skulle IKKE have lov til at køre andet en Linux terminal
løsninger! Men hvad så med de dokumenter vi har siddet derhjemme og lavet??? I HAR NETOP IKKE LAVET DEM DERHJEMME DE LIGGER PÅ SERVEREN OG HAR ALDRIG FORLADT DEN – KAN I GRAVE DET?

Nedtur iøvrigt…Håbede at jeg kunne få min mor på nettet med Gmail
over web, men det endte indtil videre med Gmail via. POP3 i Outlook Express. For min far satte jeg forward fra Gmail op. Det spiller bare.

Webapplikationer, og selv veldesignede som Gmail, er ikke klar til
prime-time, hvis de kom med en dansk version ville det nok hjælpe, men fede klienter er at foretrække til den almindelige dansker.
Såeh…Næste gang jeg er i Vejle så er Thunderbirds Go!!! både for min mor og min far. Min mor ER blevet FirefoXXXy, men min far bliver nok på IE pga. Danske Netbank. Den Spanske Stank får iøvrigt nok et brev fra ham fordi de ikke er accessible, deres font justerer ikke til de skriftstørrelse valg man laver…Og da han ser dårligt er 10pt. skifttypen som DDB har desginet til, på trods af den 19″ fladskærm har lige har fået, ALT for lille.

Formoder at de i Rønne, blot afvikler de programmer der er mulige på en Linux platform, meeen det er nu også en del efterhånden. Og hvis knoldesparkere som UniC vågnede op, med en web-løsning, så ville bl.a. vores skole blive meget glade.

Og hvad skal min mor med en bedaget Pentium2, hvis hun på den samme, kan køre Nomachine/whatever op mod en server med alle programmerne!… NEJ, ikke engang på ADSL, men på near-free phone modem med flatrate! ADSL er at foretrække, men først når hun kan snakke ren IP – så skifter hun!

Har kigget en del på eGroupware, som netop er en samlet pakke for en familie, virksomhed, gruppe … smuk som ASP koncept.

Fed sammenligning: penge til Bill eller ADSL? … he he

Nu må du sq lige smide en skulder:

Argh … jeg er pissed på et system, hvor ensretning er at foretrække,
folket maniPULeres og nytænkning er op ad bakke!

Jeg sidder selv og udøver disciplinen: at genbruge hvad genbruges kan – alt nyt er ondt! Undgå smarte og nye tiltag! …. fandme ikke nemt, når man synes at ideerne blomstrer og kassen strammes!

Helt honest: Hvordan er det muligt, at der findes produkter mere
sikre, bedre og endda gratis … men af uransaglige årsager, fatter
folket ikke dét budskab! Så er det fandme ikke nemt!

hvornår skal vi mødes fysisk igen? Så får du en skulder til den
smulder…Og du ER jo poet – det ER SMUKT!

Er du ved at tage en rød pille? Come with OS if you want to live.

JA …. for fanden da!

jeg vil spise det til morgenmad,
jeg vil ånde det ud&ind,
jeg vil leve for det,
jeg vil leve af det,
jeg vil leve med det,
jeg vil få andre til at leve på det!

Ikke fordi andre siger at jeg skal, men fordi jeg selv vil, og mit hjerte&hjerne siger at dét er det rigtige valg!

… og værs’go! Det er den nye stil!

HØRT dér

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *