Categories
Blogs Bookmarks Open Source Technology

My FON social router is online

Join the FON movement!I just received my FON social router, and you can now access my WLAN if you’re a FONero, pretty amazing since I yesterday received an E-mail telling me that it would arrive in 2-3 weeks.

I signed up as a so called “linus”, this means that I provide access for free, in return for free access to the entire FON network.

9 replies on “My FON social router is online”

Det er da et genialt intiativ, jeg overvejer da rimeligt kraftigt at bestille mig sådan en.. men lige et spørgsmål, resikere man ikke at der kommer en og “malker” ens bandwidth fuldstændigt, eller kan det lade sig gøre at begrænse adgangen lidt?

Godt spørgsmål…

Det mener jeg ikke man kan lige i øjeblikket, men det lyder som om det er noget brugerne efterspørger.

Man får dog en ret detaljeret rapport over brugernes aktuelle båndbredde forbrug på “My Router” siden.

Det er nok et større problem for populære Hotspots, men jeg tvivler nu voldsomt på at jeg får ret mange brugere.

Som nogle skriver i FONs forum, så er det nok lidt voldsomt at kalde FON for en “bevægelse” FON er et kommercielt firma der potientielt tjener penge på at folk deler deres Internet forbindelse.

Da jeg er en “linus” så får FON 100% afomsætningen, men hvis jeg pludselig fik brugere på mit Hotspot, så ville jeg nok ombestemme mig og foretage et hamskifte og blive en “bill”.

Okay, jamen om ikke andet så er 15 euro jo umiddelbart en rimelig god pris for en trådløs router. Mine overvejelser går lidt på om det ikke ville være alternativ jeg ville kunne bruge når jeg om ét år flytter til Aalborg, og bare skal have en billig trådløs løsning til kollegie nettet.

Det er rigtigt nok, men husk lige at routeren har sin egen firmware (den kan naturligvis scratches og erstattes med Linksys egen), og at du sådan set forpligter dig til at stille din båndbredde til rådighed for andre.

Man har 30 dage til at registrere sin router med FON, ellers koster det €45 ekstra!

Men du har da helt ret i at det er billigt, husk så bare at dit net er ukrypteret.

Jeg har et setup hvor FON accesspointet er på sit eget subnet, wired til mit andet, og lukkede, accesspoint. Det bør give en højere sikkerhed.

Men til kollegier er det da oplagt, og hvis i alle er “linuser” så kan i jo roame ret vildt på kollegiet.

Jeg har fulgt med i Fon’s blogs og forum siden starten (Google’s opkøb i februar) – og er helt vild med ideen …. men jeg mener stadig ikke, at der er taget stilling til div. security-issues.

Jeg gider ikke have besøg af anti-piratgruppen eller deslige fordi min nabo henter musik/film/børneporno.

Jeg har prøvet at åbne mit AP for en nabo et kort stykke tid, fordi han bad om båndbredde …. og øjeblikket efter kunne jeg se i min log at han bruge bånd-bredden til file-sharing ….. så blev der hurtigt lukket igen.

Jeg er ganske enig i dine betragtninger, jeg føler mig nu overbevist om at f.eks. sikkerheds problemerne nok skal blive adresseret.

Fons krav om login giver dog en vist sikkerhed da brugerne, ihvertfald i teorien, er identificerede og kendte af Fon.

Fon er måske en idé der er lidt for tidligt ude.

Hej alle

FON er netop nu begyndt at forære deres FON wifi router væk – ganske gratis – inkl. forsendelse – i danmark. Så nu koster det 0,- er være med i netværket. Check det selv ud på deres hjemmeside under den danske butik. Det samme gælder for sverige og finland.

Hilsen Magnus

jep…jeg har opdaget det, og har da også tænkt mig at skrive lidt om det.

Jeg kan tilføje at eksisterende kunder der ikke har en FONero (den smarte kompakte router) også kan bestille en gratis router – det har jeg selv gjort.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *