Categories
'i dag' (Danish) Blogs Bookmarks

Ny Alliance – Politik 2.0?

Ny Alliance

Så fik Danmark et nyt politisk parti, “Ny Alliance”. Det er interessant at man kan melde sig ind online, og at deres indmeldingstæller bliver opdateret dynamisk. Og det går MEGET stærkt med de indmeldinger! I går aftes vurderer jeg at antallet af tilmeldinger steg med ca. 20 i minuttet.

Det faktum at deres webdesign og farvevalg er MEGET web 2.0et (udtages web 2-punkt-åget), og at de starter med en logokonkurrence, fik mig til at tænke på at vi her har at gøre med “Politik 2.0”.

Jeg overvejer at sende et logo-forslag ind. Kodeordene for et design, der har en chance for at vinde, vil jo nok være 2-punkt-åget – jeg har faktisk en idé (og det er IKKE denne ;-))

Ny Alliance Dk Beta Logo

(tak til Alex P for hans fantastiske Web2.0 Logo Creator).

Noget andet er at “Ny Alliance” måske skulle have ventet med at udskrive logokonkurrencen, til de havde fået tildelt/valgt et officielt liste-bogstav, men de overtager vel bare M ;-).

Jeg siger velkommen til det nye parti, og den store interesse synes jeg er udtryk for et håb for demokratiet, måske er vi danskere ikke så ligeglade, det er bare den “gamle alliance” der er gået i stå, IKKE befolkningen!

Jeg finder det især positivt at det er nogle, efter danske forhold, visionære og nytænkende folk der står bag. Gitte Seeberg er nok det svageste led – og det ville være interessant hvis “Ny Alliance” kunne få nogle stærkere kvinder med, Connie Hedegaard er vist den mest oplagte kandidat, men jeg håber faktisk på at vi får personer som f.eks. Pernille Rosenkrantz-Theil at se, altså nogle “frafaldne” fra venstrefløjen.

Jeg håber også at partiet skifter navn – ikke så smart at ordet “ny” indgår, og “alliance” synes jeg antyder noget “konspiratorisk/militært” , men navnet er dog (en HEL del) bedre end “minoritetspartiet”.

6 replies on “Ny Alliance – Politik 2.0?”

Interessante pointer, Kim. Men personligheder som Pernille Rosenkrantz-Theil tror jeg ikke vi kommer til at se, til det er hun for indigneret og fordelingspolitisk uenig.

Rigtig godt set med det konspiratorisk/militære navnet antyder. Oprindelig ville de vist have kaldt sig Moderaterne, hvilket også udstråler alt for megen konservatisme.

På trods af dette bliver det aldrig mit parti, men jeg håber de formår at booste de politiske diskussioner.

Håber vi får dit logoforslag at se 🙂

Morten alias muzak

Det var lidt ønske tænkning at vi kunne få så bred en ny alliance, at den kunne appellere til Rosenkrantz-Theil, men mon ikke der kommer nogle markante kvindelige Socialdemokrater, og måske også nogle fra Venstre, til.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *