Categories
'i dag' (Danish) Blogs Computere og Internet

preadly – en ny måde at læse blogs på? #blogdk

preadlys Dashboard
Preadlys dashboard © preadly, håber det er ‘fair use’
Den 8. februar 2014 bragte Politiken artiklen 17-årig direktør: »Jeg blev set som en taber, fordi jeg startede min egen virksomhed« (paywall). Artiklen indeholder mest en kritik af iværksætterklimaet i Danmark, og det er bestemt en interessant diskussion, og der er mange gode pointer. Jeg vil dog fokusere på den gode idé som den unge iværksætter Oluf Nørregaard Nielsen har, preadly (http://pread.ly/), der præsenteres som en ny måde at læse blogs på, det er rigtigt set, og tiden er moden.

Udfra informationen på websiden er det uvist hvordan preadly har tænkt sig at tjene penge, preadly appen er p.t. gratis, i Politikens artikel står der at de sælger den, så jeg kan kun gisne. Enten er der tale om reklameindtægter genereret af indhold fra blogs, eller også koster det penge for en blog at deltage. Det sidste er dog næppe tilfældet, da der loves 70% tilbagebetaling af indtægter til blogs.

Hvis der er tale om reklameindtægter, forestiller jeg mig at preadly præsenterer blogindhold med deres egne reklamer. Denne side synes at bekræfte dette https://angel.co/jobs?slug=preadly-aps, underligt at det ikke fremgår af deres webside, eller også er jeg blind.

Jeg har tilmeldt mig preadly, og jeg har endnu ikke set reklamer, det kommer jo nok første senere, det er muligt at dette er implementeret i appen, men jeg har kun prøvet websiden da appen kræver iOS 7 som jeg ikke har.

Mit første indtryk er at preadly minder lidt om Pinterest. Når man logger på preadly bliver man præsenteret for et Dashboard, hvor man kan se blogindlæg, der anvendes “infinite scrolling”. Når man placerer musen over et indlæg, bliver man præsenteret for muligheder for at “like” indlægget, dele det på Facebook, Twitter og Google+ samt få vist indlæggets tags med en mulighed for at bladre i indlæg med de samme tags, der vises også et uddrag af indholdet.

Det er praktisk at have en ensartet grænseflade for alt dette, men man skal huske at man deler links til preadly ikke til bloggen, og det er nødvendigt at logge på preadly for at få delt indhold at se, dette er forståeligt og kan nok ikke laves anderledes. Når man læser et indlæg på preadly, er det dog muligt at få vist det oprindelige indlæg på bloggen.

preadly - detaljer om indlæg
preadly – detaljer om indlæg © preadly, håber det er “fair use”

Hvis man klikker videre til et indlæg, så er det også muligt at skrive kommentarer. Så vidt jeg kan se bliver kommentarer skrevet på den oprindelige blog ikke vist på preadly. Jeg har ikke prøvet det, men jeg antager at kommentarer skrevet på preadly ikke flyder tilbage til bloggen.

Man kan også vælge at følge bestemte bloggere, ved at klikke videre til bloggens profilside fra et indlæg, hvis man følger en blog antager jeg at der dukker en meddelelse op i meddelelsesfeltet, jeg har dog ikke set det endnu.

Jeg ville i øvrigt gerne have prøvet preadlys iOS app (https://itunes.apple.com/dk/app/id804245098?mt=8&affId=1720307), som utvivlsomt giver en meget mere lækker oplevelse end webudgaven, men som sagt kræver den iOS 7, og det er ikke grund nok for mig til at opgradere. Appen er i øvrigt “universal”.

Her er oversigt over mine reaktioner, bemærk at preadly er i testfasen (beta), og at meget sikkert ændrer sig inden tjenesten lanceres endeligt.

Fordele

 • Man kan fokusere på at producere indhold til bloggen
 • Ensartet udtryk
 • Søgemuligheder på tværs af blogs
 • Tags på tværs af blogs
 • Ensartede delingsmuligheder
 • “like” knap
 • Mulighed for at følge bestemte bloggere
 • Indhold bliver tilgængeligt på mobile platforme
 • Fornuftig fordelingsnøgle for indtægter (70/30)
 • App er “universal” til iOS

Ulemper

 • Kommentarer skrevet direkte på blogs bliver, så vidt jeg kan se, ikke vist
 • Jeg antager at kommentarer skrevet på preadly ikke bliver sendt tilbage til bloggen
 • En blogs personlige udtryk synes jeg forsvinder
 • Deler man indlæg, kan de kun læses hvis man er logget på preadly
 • Så vidt jeg kan se er der pt. kun en app til iOS
 • Har ikke set det endnu, men der vil sikkert blive vist reklamer sammen med blogindlæg

Alt i alt er preadly, på nuværende tidspunkt, nok ikke noget for mig, og da jeg ikke er modeblogger ser det ud til at jeg er uden for preadlys målgruppe. Jeg er nu ikke i tvivl om at preadly kan generere øget trafik, indtægter og tilgængelighed og fordelingsnøglen 70/30 for indtægter finder jeg meget attraktiv, og der er jo præcedens for at 70/30 er et “sweetspot”.

Jeg synes du skal prøve preadly, og hvis du er blogger kan du skrive til blogger@pread.ly for at få mere information.

Om bloggerne så bryder sig om at få deres personlige blogudtryk presset ned i preadlys strømlinede grænseflade, det får vi at se.

I Politikens artikel står der i øvrigt at der er 12 ansatte i preadly, det er meget ambitiøst men jeg kan godt lide ambitiøst :-).

God vind til preadly!

Alle billeder er © preadly, jeg håber at min brug her falder under ‘fair use’

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *